24.01.2009

Prof.Mandran si fratii Vincu

Oamenii de exceptie Prof.Mandran si fratii Vincu - cintecul lor il simti numai cu sufletul





5 comentarii:

  1. de unde vine numele de mandran? si pe mine ma cheama tot asa si sunt din bihor beius

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu,dar nu sunt multi cu acest nume.Eu sunt din Banat .

    RăspundețiȘtergere
  3. BUNA SEARA ASI DORI SA STIU DACA LA SANNICOLAU-MARE SE DAU ORE DE DANS SARBESC PENTRU COPII DE 4 ANI MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  4. D-nul si d-na Mandran – niste oameni deosebiti

    Cu Ghita, asa cum il alintam cand eram colegi de clasa la Liceul Pedagogic ‘’Dimitrie Tichindeal’’ din Arad si, mai tarziu, de facultate la Universitatea ‘’Aurel Vlaicu’’ din Arad, ma leaga amintiri pe care nu le voi putea uita niciodata. Voi puncta cateva:
    - In prima zi a examenului de admitere la Liceul Pedagogic ‘’Dimitrie Tichindeal’’ Arad, mamele noastre, cu emotii mai mari decat ale noastre, asteptand in fata scolii sa iesim cu o veste buna, s-au imprietenit. Noi inca nu ne cunosteam, dar dup ace am iesit afara ne-am cunoscut prin ele. Dupa ce am fost declarati admisi am devenit colegi de clasa, ne-am cunoscut mai bine si am devenit prieteni. Mama mea nu mai este printre noi, dar ma bucur ca prietenul meu nu m-a parasit.
    - La muzica instrumentala se studia obligatoriu vioara. Mie imi placea mai mult acordeonul, asa ca, profesorul meu de acordeon a devenit prietenul meu, Ghita. A fost un profesor foarte bun, pentru ca interpretam cu mult mai bine la acordeon decat la vioara. Ba, mai mult, toata teoria muzicala am invatat-o de la el. Profesorii de muzica nu m-au invatat prea multe, numai ca ei treceau notele in catalog (Ghita nu avea acces). Dupa 2 ani de lectii la acordeon, am inceput sa cant la baluri, nunti, botezuri. Castigam bani din muzica. Dupa ce am reusit sa-mi cumpar o orga, faceam ’’manejul’’ la nunti pe acordeon, iar in sala treceam la orga.
    - Datorita si lui am trecut testul (proba practica) de a preda la fosta Casa a Pionierilor (actualmente Clubul Elevilor) din Sebis, Jud. Arad, instrumentele: acordeon, vioara, mandolina si chitara, in cadrul cercului de muzica instrumentala.
    - Dragostea fata de muzica s-a materializat, mai tarziu, in tiparirea a 3 carti metodice privind predarea Educatiei muzicale in invatamantul primar. La baza teoretica a acestor lucrari stau cunostintele asimilate de la ’’PROFESORUL’’ meu, GHITA!
    Felicitari familiei prietene, Mandran, pentru tot ce face cu atata daruire la clasa, in afara clasei si, nu in ultimul rand, pentru ca au reusit sa devina o familie model pentru comunitate si nu numai.
    Multa sanatate, succes si realizari depline.
    Va astept, la vara, la Moneasa.

    Cu mult drag,
    Pavel MOS

    RăspundețiȘtergere
  5. prof Mandran nascut la Beba Veche ,Timis actualmente om de vaza in Sannicolau Mare.

    RăspundețiȘtergere